اخبارسریال و تلویزیونسینمای جهاننقدنقد و یادداشتهمه مطالب

درباره سریال نارکو و کارتل‌های مواد مخدر

سایت تحلیلی خبری فیلمروز: بین سال‌های ۲۰۱۵ تا ۲۰۱۷ سه فصل از سریالی به نام نارکوها توسط نتفلیکس منتشر شد که توسط کارلو برنارد، کریس برانکاتو و داگ میرو خلق شده بود. دو فصل ابتدایی به ظهور و سقوط پابلو اسکوبار، سلطان کوکائین کلمبیا می‌پردازد و فصل سوم پس از سقوط او، سراغ کارتل کالی در همین کشور می‌رود و اینها همه از چشم‌انداز ماموران سازمان مبارزه با موادمخدر آمریکا روایت می‌شوند. قرار بود فصل‌های بعدی سریال هم ساخته شوند اما نام آنها تغییر کرد و با عنوان نارکوها: مکزیک ارائه شد که دو فصل آن بین سال‌های ۲۰۱۸ تا ۲۰۲۰ منتشر شده است و به ظهور و سقوط کارتل گوادالاخارا می‌پردازد. فصل سوم این مجموعه در ۱۴ آبان امسال منتشر خواهد شد و میگل فلیکس، پدرخوانده کارتل گوادالاخارا در آن حضور ندارد.

درباره سریال نارکو و کارتل‌های مواد مخدر

دولت نارکو؛ سرمایه‌داری سیاه

دولت نارکو (که همچنین با عناوین سرمایه‌داری نارکو یا اقتصاد نارکو هم شناخته می‌شود) یک اصطلاح سیاسی و اقتصادی است و برای کشورهایی به‌کار می‌رود که در آن همه نهادهای قانونی تحت‌تاثیر قدرت و ثروت تجارت غیرقانونی مواد مخدر قرار می‌گیرند. اولین دولت نارکو در جهان انگلستان بود که حتی جنگ تریاک را هم در چین به‌راه انداخت اما این اصطلاح اولین‌بار برای توصیف بولیوی پس از کودتای ۱۹۸۰ لوئیس گارسیا مزا در سال ۱۹۸۰ استفاده شد که در ابتدا با کمک قاچاقچیان مواد مخدر تامین مالی می‌شد (یکی از سلسله کودتاهای سازمان سیا در آمریکای لاتین). دیگر نمونه‌های مشهور مکزیک، کلمبیا و گینه‌بیسائو هستند؛ جاهایی که کارتل‌های مواد مخدر موادی مانند کوکائین و ماری‌جوانا را تولید و ارسال می‌کنند و به فروش می‌رسانند. این واژه اغلب به‌دلیل تفاوت بین حالت‌های نارکو مبهم تلقی می‌شود. توصیف کلی آن اما شامل سازمان‌های غیرقانونی است که یا مواد مخدر تولید می‌کنند یا می‌فروشند و از طریق زور، رشوه یا باج‌خواهی بر نهادهای قانونی نظارت می‌کنند که این وضعیت می‌تواند به اشکال مختلف ایجاد شود. مشهورترین دولت نارکو ابتدا در کلمبیا ایجاد شد؛ جایی که پادشاه مواد مخدر پابلو اسکوبار در دهه‌های ۱۹۷۰ و ۱۹۸۰ کارتل مدلین (به نام محل تولد او) را اداره می‌کرد و کوکائین را به ایالات‌متحده آمریکا تولید و قاچاق می‌کرد. اسکوبار به‌دلیل رشوه‌خواری توانست کنترل بسیاری از نیروهای پلیس در مدلین و مناطق اطراف آن را در دست بگیرد و به او اجازه داد تجارت قاچاق مواد مخدر خود را گسترش دهد. پس از آن کارتل گوادالاخارا در مکزیک، به رهبری میگوئل آنجل فلیکس گالاردو که موفق شد چندین خانواده قاچاقچی مواد مخدر را در یک کارتل بزرگ تولید ماری‌جوانا در مناطق روستایی مکزیک ترکیب کند، مشهورترین دولت نارکو است. اصطلاح پدرخوانده با شخصیت فلیکس بود که وارد دنیای گانگستری شد. او درعین‌حال کوکائین کلمبیایی را به مقصد ایالات‌متحده هم قاچاق می‌کرد

صحنه ای از سریال نارکو
صحنه ای از سریال نارکو

در فصل یک سریال چه می‌گذرد؟

فصل ۱ زندگی پابلو اسکوبار را از اواخر ۱۹۷۰، هنگامی که او برای اولین‌بار تولید کوکائین را آغاز کرد، تا جولای ۱۹۹۲ روایت می‌کند. این نمایش از دیدگاه استیو مورفی، مامور آمریکایی DEA که در کلمبیا کار می‌کند، روایت می‌شود. این سریال نشان می‌دهد اسکوبار، یک بازاریاب بازار سیاه در مدلین، یکی از شهرهای کلمبیا بود و کامیون‌های کالاهای غیرقانونی (الکل، سیگار و لوازم خانگی) را به کلمبیا منتقل می‌کرد؛ البته در زمانی که این امر به‌شدت ممنوع بود. او یک روز به ماتئو (سوسک) مورنو، یک فراری از شیلی معرفی شد؛ شیمیدانی که ایده همکاری جدیدی را مطرح کرد. مورنو و اسکوبار، تولید یک داروی سودآور جدید به‌نام کوکائین را آغاز کرده و با استفاده از تخصص کارلوس لدر، محصولات خود را به‌صورت عمده به میامی منتقل کردند؛ جایی که در بین افراد ثروتمند و مشهور بدنام شدند و تجار بزرگ آمریکا علیه‌شان به اجماع رسیدند. به‌زودی، پابلو آزمایشگاه‌‌های بزرگ‌تر و مسیرهای توزیع گسترده‌تری را به ایالات‌متحده توسعه می‌دهد تا تقاضای روبه‌رشد را تأمین کند. با رشد کوکائین به‌عنوان یک داروی مهم در بازار آمریکا، دارویی که حجم زیادی از دلار آمریکا را به کلمبیا سرازیر کرد و البته افزایش خشونت‌های مربوط به مواد مخدر در ایالات‌متحده، آمریکایی‌ها یک گروه کاری از DEA را برای رسیدگی به این مشکل به کلمبیا اعزام می‌کنند. در این موضوع مورفی با خاویر پینا همکاری می‌کند. هدف از کارگروه مورفی همکاری با مقامات کلمبیایی به سرپرستی سرهنگ کاریلو برای پایان دادن به جریان کوکائین به ایالات‌متحده است. این فصل با فرار اسکوبار از زندان به پایان می‌رسد.

منبع:روزنامه فرهیختگان

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا