نمایش ” خواب کشی ” که روایتی پست مدرن از مکبث، نمایشنامه مشهور ویلیام شکسپیر را ارائه می دهد به کارگردانی حبیب نریمانی در دی ماه امسال در سالن مهرگان اجرای عمومی خواهد داشت.مکبث که یکی از تلخ ترین و تاثیرگذارترین تراژدی های شکسپیر به شمار می رود، حکایت سرباز دلیر و وفاداری است که در سایه حرص و طمعی که به قدرت پیدا میکند تبدیل به یکی از خونخوارترین شخصیتهایی می شود که حتی ابلیس را نیز در اجرایی کردن چنین تصمیماتی به تردید می اندازد.
سایت تحلیلی خبری فیلمروز:نمایش ” خواب کشی ” که روایتی پست مدرن از مکبث، نمایشنامه مشهور ویلیام شکسپیر را ارائه می دهد به کارگردانی حبیب نریمانی در دی ماه امسال در سالن مهرگان اجرای عمومی خواهد داشت.مکبث که یکی از تلخ ترین و تاثیرگذارترین تراژدی های شکسپیر به شمار می رود، حکایت سرباز دلیر و وفاداری است که در سایه حرص و طمعی که به قدرت پیدا میکند تبدیل به یکی از خونخوارترین شخصیتهایی می شود که حتی ابلیس را نیز در اجرایی کردن چنین تصمیماتی به تردید می اندازد.حبیب نریمانی یکی از پر کارترین برنامه سازان و کارگردان تلویزیون که بعد از اخذ مدرک کارگردانی تئاتر از دانشگاه سوره اصفهان برنامه های مختلفی چون پردیس پارسی ( برنامه ۵۲ قسمتی درباره فرش دستباف ایرانی برای شبکه یک سیما ) ، ” گرمایش زمین ” و ” زندگی در حاشیه خلیج فارس” را برای شبکه جهانی پرس تی وی،و مجموعه مهرگردون را برای پخش شبکه دو کار کرده است این بار با اقتباسی جاه طلبانه از نمایشنامه شکسپیر به دنیای تئاتر بازگشته است.

او در گفتگویی باخبرنگار فیلمروز، دلایل انتخاب اقتباسی از مکبث شکسپیر را این گونه توضیح می دهد :
جهان امروز ، بستر اتفاقات عجیب و هراس انگیزی شده ، آشفتگی به بالاترین حد خود رسیده ؛ از تاثیر تغییرات اقلیمی بر زندگی مردم تا تبعیض اقتصادی در جای جای دنیا تا گسترش و فرمایشی شدن عقیده های افراطی !!!
قطعا در پشت همه اینها میل به قدرت طلبی و تفهیم منزلت اجتماعی از قشر بالا دست به پایین دست ؛ نهفته است .
دیدن رنج مردم از سر سیاستهای قدرت طلبانه ، مدام بن مایه نمایشنامه مکبث را برایم تدایی می کرد .
از این رو لازم دیدم که فرصت نقد سیاسی است با چهره ای جهان شمول
و چه چیزی بهتر از مکبث ، که بتوان با آن به میل قدرت طلبی آدمی تاخت ! به نظر من مکبث، شاهکار شکسپیر در حوزه نقد سیاسی است.مکبث بیانگر ذلت انسانی است که خوی وحشی گری اش را آزاد گذاشتهتا بکش و به بند بکشد و حکومت کند.زمان، وقت کار کردن نمایش مکبث است.
کارگردان نمایش ” خواب کشی” تفاوتهای روایی خودش را در اقتباسی از نمایشنامه شکسپیر این گونه توضیح می دهد:
به قول یان کات ( شکسپیرشناس ) یکی از ویژگیهای اعظم متنهای شکسپیر این است که بن مایه نمایشها قابل اجرا در نقاط مختلف جهان است .
از این رو ما با اقتباس ها و اجرا های مختلفی از آثار شکسپیر را در سراسر دنیا روبرو هستیم .
آنچه من در این مواجه به آن رسیدم یک دغدغه قدیمی بود از سالها پیش ، لذتی که از خواندن متن مکبث می بردم ، خشونت جاری در مکبث برایم جذاب بود . از این رو مدام این نمایشنامه دم دستم بود و هر از چندگاهی ، گذرا ، با دقت با آن مواجه می شدم .
ما بستر نمایش را از پرده پنجم رقم زدیم جایی که لیدی مکبث از جنایت خود به جنون رسیده و دچار بی خوابی شده .
اما آنچه او در این جنون بازگو می کند همان اتفاقات اصل نمایشنامه است .
در این اجرا که قرار است قسمت هایی از فیلم مکبث ساخته ارسن ولز نیز نمایش داده شود، بازیگرانی چون رسول هنرمند ، الهام عابدی و محمد شیروانی ایفای نقش میکنند .رسول هنرمند که یکی از قدیمی ترین بازیگران تئاتر اصفهان است که از سال ۶۱ به شکل حرفه ای مشغول به کار بوده و امروزه نیز تهیه کنندگی بسیاری از فیلم های تلویزیونی را بعهده داشته است درباره ویژگیهای این نمایشنامه و نقشی که بعهده دارد می گوید :

به نظرم یکی از آرزوهای هر بازیگری این است که بتواند به نوعی یکی از نقش های نمایشنامه های شکسپیر را بازی کند.اما چیزی که برای من جالب بود نوآوری هایی است که حبیب نریمانی در اجرای این نمایش بوجود آورده که فکر میکنم همین شکل اجرای متفاوت میتواند برای بسیاری از علاقمندان جالب توجه باشد.
الهام عابدی نیز که ایفاگر نقش لیدی مکبث در نمایش خواب کشی است ، متولد ۱۳۶۵ و کارشناس ارشد کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر تهران است.در حالی که بسیاری از کارشناسان، کاراکتر لیدی مکبث را دشوارترین نقشی میدانند که برای یک بازیگر تئاتر زن نوشته شده است ، الهام عابدی، کاراکتر خود را در این نمایش این گونه توضیح می دهد :

به طور قطع درک و رویارویی با کاراکتر ها و دردانه های شکسپیر از همان ابتدا نفس را در سینه هر بازیگری حبس می کند.اما در این اجرا به طور مختصر می شود گفت نگاه به نمایش هولناک مکبث از پشت چشمان بی خواب و ذهن رو به زوال لیدی و توهمات و پریشانی حالی های نشات گرفته از این بی خوابی رکن اصلی من در ارائه این نقش شد. درک چند پارگی شخصیت لیدی و سهم و قربانی که او بابت کسب استاتوس یا همان شان اجتماعی خود میدهد.
نمایش خواب کشی به کارگردانی حبیب نریمانی اواسط دی ماه در سالن مهرگان تهران به اجرا خواهد رفت . دیگر عوامل این نمایش عبارتند از :
بازیگران: رسول هنرمند ( دکتر)، الهام عابدی( لیدی مکبث)، محمدرضا شیروانی( مکبث)،علیرضا قاسمی( مکداف)،مهسا اتحادی( پرستار) / طراح گریم: رضا عربی/آهنگساز: متین حسین پور/گریم: صفورا عبداللهی/منشی صحنه: لیندا عجمی/دستیار اول کارگردان: ساقی محمد رضایی/دستیار دوم کارگردان: عرفان عیدی وندی/گرافیست: محمد ایزدی/مشاور رسانه ای: کمال پورکاوه