اخبارسینمای ایراننقد و یادداشتهمه مطالب

بدون تاریخ بدون امضا ، بدون رقیب در جشن خانه سینما

سایت تحلیلی خبری فیلمروز: بیستمین جشن بزرگ سینمای ایران شامگاه شنبه ۱۰ شهریورماه به ریاست علی نصیریان برگزیدگان خود را معرفی کرد. در این مراسم فیلم “بدون تاریخ، بدون امضا” به کارگردانی وحید جلیلوند با دریافت پنج جایزه از جمله بهترین فیلم و بهترین کارگردانی وحید جلیلوند بیشترین جوایز را از آن خود کرد.

در ابتدای مراسم یادی از درگذشتگان سینما شد و در ادامه محمدرضا شهیدی‌فر به‌عنوان مجری برنامه جشن را آغاز کرد.

نصیریان به‌عنوان اولین سخنران مراسم در سخنانی گفت: این جشن بر همه شما مبارک باشد. در دوران ما کار کردن خیلی سخت‌تر از الان بود و ما سختی‌های بسیاری کشیدیم ولی امروز سینما نسبت به دوره ما پیشرفت کرده و امیدوارم شما این سختی‌ها را نکشید. یک روز به آقای روحانی، البته منظورم رئیس جمهوری نیست! بلکه شهرداد روحانی، گفتم این توسعه فرهنگی به دلیل ارتباطات اینترنتی است.

رئیس بیستمین جشن بزرگ سینمای ایران با اشاره به جشن‌های سینمایی افزود: این جشن‌ها برای هنر خوب است و امیدوارم موجب دوستی میان هنرمندان باشد چراکه هنر بنیادش بر مهر است. رقابت در همه دنیا وجود دارد و این رقابت سازنده است. آرایی که امروز به آن پی می‌برید سلیقه شخصی و با اعمال نفوذ نبوده است و تعداد زیادی از هنرمندان در این انتخاب سهیم بوده‌اند.

این بازیگر پیشکسوت سینما و تئاتر ایران تأکید کرد: ملت ما به موسیقی و نمایش نیاز دارد و در شرایط فعلی هنر می‌تواند نقش بسیار مهمی در این زمینه ایفا کند. هنرمندان بزرگی مانند کیمیایی و دیگر هنرمندان دهه ۴۰ قدم بزرگی در سینما برداشتند. فیلمفارسی را فراموش نکنیم زیرا همان فیلمفارسی رایج بود که مردم را با سینما آشنا کرد و ما برای این سینما حرمت قائل هستیم.

رئیس بیستمین جشن بزرگ سینمای ایران در پایان گفت: هنرمندان دهه ۴۰ باعث پیشرفت سینمای ایران بعد از انقلاب شدند. ما هنرمندان باید با همدلی جور این هنر را بکشیم و نشان دهیم که می‌توانیم فیلم خوب و تئاتر خوب بسازیم و قصه خوب بنویسیم.

در ادامه این مراسم منوچهر شاهسواری مدیرعامل خانه سینما در سخنانی گفت: راز ماندگاری سینمای ایران جز عشق، کوشش و خلاقیت نیست. هر کس سینمای ایران را به‌جز عشق و احترام به مردم ببیند حتماً اشتباه می‌کند زیرا سینما تاریخ گذشته و آینده ما را به بهترین شکل روایت می‌کند.

وی اضافه کرد: ما نمی‌توانستیم این جشن یعنی مراسم اهدای جوایز را نداشته باشیم ولی ناگزیر شدیم جشن کوچک‌تری در تالار وحدت بگیریم و جای پنج هزار نفر اعضای خانه سینما خالی است. ما در خانه سینما در عین آرامش برای پایداری سینمای ایران تلاش می‌کنیم. اگر جایی سخنی گفته می‌شود و ما جوابی نمی‌دهیم حمل بر بی‌احترامی ما ندانید بلکه سخن‌ها کوچک است و جای پاسخگویی نیست.

معرفی برندگان بخش مستند و فیلم کوتاه

در ادامه مراسم تندیس و دیپلم افتخار بهترین فیلم انیمیشن توسط روانبخش صادقی و گلاره عباسی به حسین ملایمی برای انیمیشن “بدو رستم بدو” اهدا شد.

مجید برزگر و پانته آ پناهی‌ها تندیس و دیپلم افتخار بهترین فیلم کوتاه را به “بچه‌خور” به کارگردانی محمد کارت اهدا کردند.

سپس رامین حیدری فاروقی و رؤیا نونهالی روی صحنه آمده و تندیس و دیپلم افتخار بهترین کارگردانی مستند را به آرد عطارپور برای مستند نیمه بلند “پرسپولیس – شیکاگو” اهدا کردند.

همچنین تندیس و دیپلم افتخار بهترین مستند بلند به آزاده موسوی و کورش عطایی برای “در جستجوی فریده” اهدا شد.

برگزیدگان جشن خانه سینما ۹۷
آزاده موسوی و کوروش عطایی کارگردانان مستند در جستجوی فریده

تندیس و دیپلم افتخار بهترین جلوه‌های بصری توسط سیروس ابراهیم‌زاده و ماهور الوند به فرید ناظرفصیحی برای فیلم “چهارراه استانبول” اهدا شد.

معرفی برندگان بخش‌های فنی

جلال معیریان و حسن معجونی تندیس و دیپلم افتخار بهترین چهره‌پردازی را به مهرداد میرکیانی برای فیلم “خوک” اهدا کردند.

تندیس و دیپلم افتخار بهترین صدابرداری توسط حسن زاهدی، محمود سماک باشی و جمشید گرگین به رشید دانشمند برای فیلم “پل خواب” اهدا شد.

تندیس و دیپلم افتخار بهترین صداگذاری نیز به علیرضا علویان برای فیلم “به وقت شام” اهدا شد.

آتوسا قلم‌فرسایی و لیلی رشیدی تندیس و دیپلم افتخار بهترین طراحی لباس را به نگار نعمتی برای فیلم “خوک” اهدا کردند.

محسن شاه ابراهیمی و ستاره اسکندری تندیس و دیپلم افتخار بهترین طراحی صحنه را به حجت اشتری برای فیلم “سد معبر” اهدا کردند.

تقدیر از بانویی که عاشق سینماست

در ادامه جواد عزتی روی صحنه آمد و گفت: این بخش خیلی جذاب و مهم است زیرا قرار است از بانویی تجلیل شود که سال‌ها عشق به سینما داشته است. به همین مناسبت لوح تقدیر به خانوم السلطنه امینی اهدا می‌شود که یکی از عاشقان سینما است. خانوم السلطنه امینی سوژه و بازیگر مستند “دادا سلطنه” است.

بهترین‌های سینما معرفی شدند

هانیه توسلی و صابر ابر تندیس بهترین بازیگر نقش مکمل زن را به زکیه بهبهانی برای فیلم “بدون تاریخ بدون امضا” اهدا کردند. زکیه بهبهانی بیان کرد: این جایزه نتیجه اعتماد وحید جلیلوند به من است و امیدوارم سینمای ایران بیشتر به من اعتماد کند.

امیر جدیدی، طناز طباطبایی و جواد عزتی تندیس بهترین بازیگر نقش مکمل مرد را به نوید محمدزاده برای “بدون تاریخ بدون امضا” اهدا کردند.

تندیس بهترین فیلمبرداری توسط علیرضا زرین‌دست و مرضیه برومند به مسعود سلامی برای فیلم “خفگی” اهدا شد. مسعود سلامی گفت: به بهانه این جایزه از صنف شریف و زحمتکش دستیاران فیلمبرداری در سینمای ایران تشکر می‌کنم.

شهرداد روحانی و شبنم مقدمی تندیس بهترین موسیقی فیلم را به پیمان یزدانیان برای فیلم “خوک” اهدا کردند. سیروس الوند و عباس گنجوی تندیس بهترین تدوین را به احمد مرادپور برای فیلم “سارا و آیدا” اهدا کردند.

تندیس بهترین بازیگر زن توسط نگار جواهریان و حسن فتحی به غزل شاکری برای فیلم “سارا و آیدا” اهدا شد. تندیس بهترین بازیگر مرد توسط پریناز ایزدیار و امین تارخ به حامد بهداد برای فیلم “سد معبر” اهدا شد.

فرهاد توحیدی و هومن سیدی تندیس بهترین فیلمنامه را به علی زرنگار و وحید جلیلوند برای فیلم “بدون تاریخ بدون امضا” اهدا کردند. تندیس بهترین کارگردانی توسط همایون اسعدیان و ابوالحسن داودی به وحید جلیلوند برای “بدون تاریخ بدون امضا” اهدا شد.

در پایان، علی نصیریان و هارون یشایایی تندیس بهترین فیلم را به علی جلیلوند برای فیلم “بدون تاریخ بدون امضا” اهدا کردند.

فهرست کامل برگزیدگان بیستمین دوره جشن خانه سینما به این شرح است:

بهترین فیلم: “بدون تاریخ، بدون امضا”

بهترین کارگردانی: وحید جلیلوند برای “بدون تاریخ، بدون امضا”

بهترین فیلمنامه: وحید جلیلوند و علی زرنگار برای “بدون تاریخ، بدون امضا”

بهترین بازیگر نقش اول مرد: حامد بهداد برای “سد معبر”

بهترین بازیگر نقش اول زن: غزل شاکری برای “سارا و آیدا”

بهترین بازیگر نقش مکمل مرد: نوید محمدزاده برای “بدون تاریخ، بدون امضا”

بهترین بازیگر نقش مکمل زن: زکیه بهبهانی برای “بدون تاریخ، بدون امضا”

بهترین تدوین: احمد مرادپور برای “سارا و آیدا”

بهترین موسیقی متن: پیمان یزدانیان برای “خوک”

بهترین فیلمبرداری: مسعود سلامی برای “خفه‌گی”

بهترین طراحی صحنه: حجت اشتری برای “سد معبر”

بهترین طراحی لباس: نگار نعمتی برای “خوک”

بهترین صداگذاری: علیرضا علویان برای به وقت شام”

بهترین صدابرداری: رشید دانشمند برای “پل خواب”

بهترین چهره‌پردازی: مهرداد میرکیانی برای “خوک”

بهترین جلوه‌های ویژه میدانی: محسن روزبهانی برای “به وقت شام”

بهترین جلوه‌های ویژه بصری: فرید ناظر فصیحی برای “چهارراه استانبول”

بهترین مستند بلند: آزاده موسوی و کوروش عطایی برای “در جستجوی فریده”

بهترین فیلم مستند نیمه بلند: آرد عطارپور برای “پرسپولیس-شیکاگو”

بهترین فیلم کوتاه: محمد کارت برای “بچه خور”

بهترین انیمیشن: حسین ملایمی برای “بدو رستم بدو

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا