اخبارسینمای ایراننقد و یادداشتهمه مطالب

فرزاد موتمن: درام اجتماعی ، سینما را خفه کرده است

 

فیلم‌های ما یکنواخت، کسالت‌بار و خسته‌کننده هستند، برای این‌که در ژانری به نام درام اجتماعی محدود شده‌ایم. باید کمی متنوع‌تر و در ژانرهای مختلف فیلم بسازیم. مسئولان دولتی باید این تنگ‌نظری که فیلمسازان را محدود به ساخت درام اجتماعی کرده‌اند را از بین ببرند و اجازه دهند فیلم‌های ژانری ساخته شوند و به آن‌ها کمک کنند. اگر فیلمی ساخته می‌شود که از نظر آن‌ها غریب به نظر می‌آید فیلم را سرکوب نکنند و آن را از جشنواره‌ها کنار نگذارند و اجازه دهند سینما هم نفس بکشد. درام اجتماعی سینما را خفه کرده است. جامعه ما فاقد چیزی به نام سلیقه سینمایی است.

ما با جامعه‌ای روبه‌رو هستیم که هیچ علاقه‌ای به فیلم و سینما ندارد و اگر به دیدن فیلم‌های ایرانی هم می‌روند، به‌دلیل حواشی آن است و به خاطر رد شدن از این یا آن خط احمقانه؛ در سینما مردم می‌روند و راش می‌بینند، یعنی نمی‌روند که فیلم تماشا کنند بلکه می‌روند سلفی بگیرند و ستاره و سلبریتی‌ها را از نزدیک ببینند؛ می‌روند که ببینند فلان بازیگر در گیشه نشسته که بلیت بفروشد. مردم به پارک بازی می‌روند، نمی‌روند که فیلم ببینند.

یک مرد ایرانی در طبقه متوسط باید بر سر سه شغل باشد تا بتواند امرار معاش کند و هر از گاهی شاید بتواند دست خانواده‌‌اش را بگیرد و آن‌ها را به سینما ببرد، چون سینما فقط سینما نیست و نمی‌شود به فرزند خود شام نداد، دیدن یک فیلم در سینما برای یک خانواده چهار‌نفره به‌طور متوسط بین ۲۰۰ تا ۳۰۰هزارتومان هزینه دارد، درصورتی‌که درآمد یک خانواده متوسط در کشور ما یک‌میلیون الی دومیلیون تومان است و این ۲۰۰یا ۳۰۰هزارتومان ۱۰ درصد درآمد یک خانواده متوسط است که به سینما می‌رود. این خانواده وقتی می‌خواهد به سینما برود حوصله فیلم‌هایی جز فیلم‌های کمدی را ندارد و می‌خواهد در آن‌جا چند ساعتی را بخندد. پس فروش فیلم‌های کمدی هم به‌دلیل شرایط اجتماعی حال حاضر جامعه ماست.

در نتیجه ما در جامعه‌ای زندگی می‌کنیم که برای مردم، دیدن فیلم مهم نیست؛ به‌طوری که حتی در جشنواره جهانی فجر هم به دیدن فیلم‌های ایرانی می‌آیند در صورتی که فیلم‌های خارجی خوبی هم در این جشنواره به نمایش گذاشته شده بود. رسانه‌ها باید تبلیغ کنند که مردم به دیدن فیلم‌های خارجی هم بروند. 

منبع: خبرگزاری صبا

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا