اخبارسینمای ایراننقد و یادداشتهمه مطالب

نمایش مستند ” بخت پریشان” درباره نقش زنان در سینمای ایران از آغاز تا انقلاب

 

سایت تحلیلی خبری فیلمروز: فیلم مستند ” بخت پریشان” ساخته سحر خوشنام با نگاهی به نقش زنان در سینمای پیش از انقلاب ایران ، شنبه سوم شهریورماه در گالری شهر کتاب فرشته با حضور هنرمندان و علاقمندان به نمایش در آمد.

در این برنامه که با حضور هنرمندانی چون: محمد رضا اصلانی، کیوان علی محمدی، امید بنکدار، کیوان کثیریان و سعید عقیقی برگزار شد ، مستند بلند بخت پریشان بعنوان اولین کار پژوهشی درباره کیفیت حضور زنان و نقش آنان در سینمای قبل از انقلاب به نمایش درآمد.  این فیلم با تکیه بر  مصاحبه هایی با تعدادی از بازیگران و فیلمسازان پیش از انقلاب  همچون  علی عباسی ( تهیه کننده مطرح پیش از انقلاب) و رضا صفایی( یکی از پر کارترین فیلمسازان پیش از انقلاب)  با ارائه تحلیل جامع تاریخی، و بررسی فیلم های ساخته شده در دوره های مختلف سینمای ایران ، نوع نگاه مردسالارانه  و بعضا تحقیر آمیز سینمای فارسی را که ردپای آن را می توان در برخی از فیلم های منتسب به موج نو نیز ردیابی کرد به چالش می کشد.

محمد رضا اصلانی در گفتگو با خبرنگار فیلمروز ، ” بخت پریشان ” ساخته سحر خوشنام را یکی از بهترین آثار پژوهشی چند سال اخیر سینمای ایران دانست و گفت : این فیلم مستند به خوبی نشان می دهد که بسیاری از تولیدات سینمای ایران بعلت ساختار و نوع نگاه تحقیر آمیزشان به مخاطب اصلا ارزش حرف زدن ندارند چه برسد به اینکه بخواهند قابلیت تحلیل داشته باشند. بسیاری از این فیلمها به جای اینکه جزئی از پدیده های اجتماعی ما باشند تبدیل به ضایعات اجتماعی ما شده اند.

کارگردان فیلم شطرنج باد و آتش سبز ، با اشاره به ساختار فیلم بخت پریشان یادآور شد : نکته مهم فیلم داشتن یک خط تحلیل جامع از سینمای ایران است و بعنوان سینمایی که به جای بازسازی از اسناد استفاده می کند بسیار ارزشمند است.چرا که پژوهش این چنینی درباره تاریخ سینما ، کار بسیار سخت و طاقت فرسایی است که چندین سال کارگردان اثر را  برای جمع آوری اسناد و نظم دهی به آنها با خود درگیر می سازد و از این بابت به فیلمساز تبریک می گویم.

بخت پریشان ، به عنوان اولین ساخته بلند سحر خوشنام بعد از ساخت چند فیلم کوتاه ، جزء معدود  فیلم های مستند پژوهشی سینمای ایران است که نقش زن  در مقاطع گوناگون سیاسی اجتماعی تا سال ۵۷ را مورد بررسی قرار می دهد.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا