فیلم کوتاههمه مطالب

گفتگو با امید وفایی فیلمساز و دبیر جشنواره منطقه ای ملایر ( آگر)

مشکل مالی همه جا هست اما این قضیه نباید باعث شود که ما جشنواره سینمایی برگزار نکنیم به نظرم با توجه به وضعیت جامعه، ما بیشتر از هر زمان دیگری به برگزاری جشنواره ها و ایجاد یک فضای مثبت فرهنگی احتیاج داریم

قرار ما این نبود…

سایت تحلیل خبری فیلمروز:  امید وفایی متولد ۱۳۵۵ و دانش‌آموخته دوره‌های فیلم‌سازی انجمن سینمای جوانان ملایر در سال ۱۳۶۹ ،  مدرک کارگردانی خود را از دانشگاه سوره اصفهان ـ تهران در سال ۱۳۸۴ دریافت کرده. وی به‌عنوان یکی از فعال‌ترین اعضای انجمن در استان همدان علاوه بر فیلم‌سازی و عکاسی به‌عنوان همکار دفتر ملایر و مربی فیلم‌سازی و عکاسی در دفاتر ملایر و تویسرکان فعالیت دارد.  با او که سمت دبیری شصتمین جشنواره منطقه ای  فیلم و عکس ملایر ( آگر) را بعهده دارد ، درباره مشکلات برگزاری جشنواره و حال و هوای فیلم کوتاه به گفتگو نشسته ایم :

فیلمروز: معمولا در برگزاری جشنواره های مختلف سینمایی، مسائل مالی و بودجه اجرایی همواره در کیفیت آن جشنواره تاثیر مستقیم می گذارد. با توجه به وضعیت اقتصادی امروز جامعه، چقدر برای تامین بودجه کافی اجرای چنین رویدادی به مشکل بر خورد کردید؟

امید وفایی: به نظرم یک بخش برگزاری هر جشنواره ای مشکل مالی است  . اما مشکل عمده تر بحث مدیریت منابع مالی است.در نبود یک مدیریت منابع مالی مناسب، ذهنیت همگانی به این سمت رفته است که برگزاری یک جشنواره هزینه های میلیاردی در پی دارد ولی من اعتقاد دارم در خیلی از جاها میتوان از پتانسیل های موجود استفاده بهتری کرد تا هزینه ها را به میزان قابل توجهی کاهش داد.  مشکل مالی همه جا هست اما این قضیه نباید باعث شود که ما جشنواره سینمایی برگزار نکنیمبه نظرم با توجه به وضعیت جامعه، ما بیشتر از هر زمان دیگری به برگزاری جشنواره ها و ایجاد یک فضای مثبت فرهنگی احتیاج داریم .

امید وفایی پشت صحنه فیلم سزارین

فیلمروز: خود شما از فیلمسازان موفق ملایر هستید، فکر میکنید مشکلات پیش روی فیلمسازان جوان ما چه چیزهایی هستند ؟

راستش ما آدمهایی که در دهه ۶۰ و ۷۰ وارد انجمن سینمای جوانان شدیم و فیلمسازی را به شکل جدی شروع کردیم ، قرار نبود که به اینجا برسیم .انجمن قرار بود که از فیلمسازان حمایت حدی داشته باشد که آنها بتوانند ایده مشخص خود را با سوبسیدهایی که دریافت میکنند به شکل خلاقانه ای اجرا کنند .اجرای این ایده ها لزوما به معنای پخش و نمایش فیلمها نبود، قرار بود جوانها سراغ مسائلی بروند که سیننای بلند و تلویزیون ما کمتر از آنها حرفی به میان می آورد اما آن چیزی که به شکل عمده در حال حاضر دیده می شود نگاه سانتی مانتالیزم به فیلم کوتاه است که هزینه های تولید را هم به شکل عجیبی افزایش داده است. الان میبینیم که با حدود ۴۰ یا ۵۰ میلیون تومان فیلم ساخته می شود در حالی که قرار ما تولید فیلم با کمترین هزینه و بیشترین حد از خلاقیت بود .این روند  واقعا به فیلم کوتاه ضربه می زند . چیزی که ما سعی کردیم در  جشنواره “آگر”  از آن پرهیز کنیم

فیلمروز: فکر میکنید که ملایر این پتانسیل را داشته باشد که مستقل از منابع دولتی و انجمن سینمای جوان ، یک جشنواره با سوژه های خاص و بومی مختص منطقه خودش را داشته باشد ؟

چرا که نه ، کافی است فقط پشتیبانی لازم انجام شود .به نظرم در این زمینه ، داشتن ایده خیلی مهم نیست ، این چهارچوبهای اجرایی قضیه که در حمایتهای مالی اسپانسرها و پشتیبانی نهادها خلاصه می شود  در این ماجرا خیلی دخیل است .

فیلمروز: شما طراحی خیلی خاصی برای پوستر این دوره از جشنواره داشتید ، کمی از عناصر به کار رفته در این پوستر برایمان بگویید ؟

پوستر جشنواره فیلم و عکس ملایر (آگر)

 

پوستر این جشنواره را آقای حمید زاهدنژاد طراحی کردند که چون ملایر بعنوان پایتخت مبل و منبت شناخته می شود ، ما سعی کردیم در طراحی پوستر از عناصر بومی استفاده کنیم . استفاده از مبل و منبت و پرژکتور پخش فیلم که نمادی از سینما است در همین راستا صورت گرفته.

 

گفتگو از : رضا پورزارعی

 

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا