اخبارسینمای ایراننقد و یادداشتهمه مطالب

مرگ سریال های شبکه خانگی

سایت تحلیلی خبری فیلمروز: سریال “ساخت ایران ۲” با حضور بازیگران چهره و شناخته شده چند هفته‌ای است که وارد بازار شبکه نمایش خانگی شده است اما به دلیل حجم بالای دانلودهای غیرقانونی تولید کنندگان اثر در ادامه دادن یا ندادن این مسیر سخت و دشوار با اما و اگر مواجه هستند. به گفته یکی از تهیه‌کنندگان، این مجموعه نزدیک به یک میلیون و ۴۰۰ هزار دانلود غیرقانونی از این سریال صورت گرفته است. این در حالی است که تنها ۲۰۰ هزار فروش قانونی داشته است.

مرگ سریال های شبکه خانگی
منصور سهراب پور تهیه کننده سریال ساخت ایران ۲

مرگ تولید سریال‌های شبکه خانگی

منصور سهراب پور تهیه کننده این مجموعه که تولید فصل اول آن را نیز برعهده داشت، در این مورد می‌گوید: اگر این موضوع به همین ترتیب پیش برود، در آینده نه چندان دور مرگ تولید سریال‌ها در این شبکه نمایش خانگی را شاهد خواهیم بود و این روند بسیار خطرناکی است. متاسفانه منافع سرمایه‌گذار و تولیدکنندگان با دانلودهای غیرقانونی به خطر می‌افتد و با این روند سرمایه گذاران کنار کشیده و دیگر کاری تولید نمی‌شود و این اتفاق بدی خواهد بود.

وی ادامه داد: ظاهرا دست اندرکاران موثر در این مسیر قرار نیست کاری انجام دهند و با توجه به شعار حمایت از بخش خصوصی، عملکردشان خلاف شعارشان است و اقدامی برای لایحه ثبت قانون کپی رایت ندارند و اتفاقی در این زمینه شکل نگرفته است. وقتی یک سریال نمایش خانگی مثل “ساخت ایران” پخش می‌شود و میلیون‌ها نفر بدون خرید آن را می‌بینند و به راحتی روی گیرنده‌هایشان و موبایل‌هایشان به آن دسترسی دارند، کسی نیست که به داد تولید کننده برسد. یک محصول وقتی تولید می‌شود و بخشی از آن دزدیده می‌شود آیا تولید کننده می‌تواند در آن مسیر ادامه حیات دهد؟ یقینا نه.

این تهیه کننده بیان کرد: فرهنگ سازی خوبی هم در این زمینه انجام نشده و یکسری خواسته و ناخواسته این عمل زشت را مرتکب می‌شوند و به آینده خود و فرزندانشان لطمه وارد می‌کنند.

وی درباره مخالفت برخی از مسئولان برای ورود جهانی به قانون کپی رایت اظهار کرد: ما همه چیز را کوتاه مدت نگاه می‌کنیم و فکر می‌کنیم با رعایت این قانون باید هزینه‌های گزافی بپردازیم. در حالیکه با دانلود می‌توان از این هزینه‌ها کاست. این نگاه دم دستی است، اما نگاه جدی این است که رعایت قانون باعث جذب سرمایه بیشتری می‌شود و همه خریدها باید به شکل قانونی صورت گیرد. چرا که وقتی منافع حفظ می‌شود سرمایه‌های بیشتری جذب می‌شوند و اقتصاد آن محدوده به چرخش در می‌آید و کارها نیز با کیفیت بهتری تولید می‌شوند. ضمن این که منافع همه تامین و ایجاد انگیزه می‌شود و در درازمدت کیفیت بالایی در تولید آثار ایجاد می‌شود و به پویایی اقتصادی و فرهنگی آن عرصه منجر می‌شود.

سهراب پور در خاتمه بیان کرد: این اتفاق باید تبدیل به یک لایحه شده و فشار به مجلس وارد ‌شود تا بحث کپی رایت حداقل داخلی آن رعایت و قانونش اجرایی شود. برای حمایت از بخش خصوصی که شعار همه مسئولان است باید این جریان را تبدیل به قانون کنند و در هیئت دولت یا مجلس ثبت شده  و اجرایی شود. چرا که این اتفاقات هم ظاهر زشتی دارد و هم باطن آن نازیباست به این دلیل که چرخه اقتصاد را به رونق نمی‌رساند و آنچه شایسته فرهنگ کشورمان است رخ نمی‌دهد

 

منبع: هنر آنلاین

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا